Barangolás Erdélyben

Od280,00

Barangolás Erdélyben

Dátum

18 Jun - 23 Jun

Dĺžka pobytu

6 nap / 5éj

Videní

97

Počet miest

45

Tento zájazd je určený pre maďarsky hovoriacich cestujúcich

5x szállás
5x félpanziós ellátás
Komfortos autóbuszos utazás, Neoplan VIP Class
Éjjeli utazás nélkül
Idegenvezető
Forró italok

Programtervezet

1. nap

Nagyvárad-Torockó

Barangolásunkat a magyar- román határt átlépve, Nagyvárad püspöki székesegyházánál kezdjük, ahol találkozunk honismereti vezetőnkkel. Ő fogja végigkísérni utunkat Erdély tájain.Nagyváradot elhagyva elérkezünk Erdély történelmi határához - a Királyhágóhoz. Itt a rövid pihenőnk alkalmával szemügyre vehetjük az elénk táruló hegyeket, amerre majd az utunk visz a szálláshelyünk felé. Az első szállásunk Torockón vár bennünket, ahol a falusi turizmus keretében panziókban töltjük az éjszakát. A reggelit is itt fogyasztjuk el,ám előtte megbizonyosodhatunk róla, hogy valóban kétszer kel fel a nap ebben a csodálatos fekvésű faluban.
2. nap

Segesvár-Csíkszereda

A kiadós reggeli elfogyasztása után útnak indulunk Segesvár felé, ahol egy történelmi sétát teszünk az óvárosban. Segesvár a régi szász városok közé tartozik, a szász szék központja volt. Itt az épületek többsége minimum fél évezredes, és mind a régi korokról mesélnek. A séta befejeztével lehetőség lesz egy jó ebéd elfogyasztására is, mert még majd hosszan vezet az utunk a csodálatos tájakon. Estére átkelünk a Hargitán, hogy az elkövetkező napok szálláshelyére érkezzünk, Csíkszeredába. A csíkszeredai szállodában három éjszakát töltünk, ami körülbelül 200 m-re található a városközponttól.  Megérkezésünk után a finom vacsora felszolgálásával egy hangulatos zenés-táncos est veszi kezdetét egy székely zenész jóvoltából. A  következő három napon ez lesz csillagtúráink kiindulópontja.
3. nap

Csíksomlyó-Gyilkos tó-Békási szoros-Gyimesek

Elsö csillagtúránk rögtön a Kárpát - medence legnagyobb tömegeket vonzó zarándokhelyén, Csíksomlyón kezdődik, amit a 2018-as búcsúkor több mint 1 millió zarándok keresett fel. Csíksomlyói sétánk után a két közkedvelt természeti képzödmény: Gyilkos tó és Békási szoros felé vesszük utunkat, ahol sétálunk a 300-350 m-es sziklák között, majd a Gyilkos tó mellett kellemes környezetben elfogyaszthatjuk ebédünket miután megtekintettük ezt a méltán nagy érdeklődésnek örvendő tavat. A délutáni órákban ellátogatunk a csángókhoz a Gyimes völgyébe, ahol egy fergeteges csángó mulatóesten veszünk részt Gyimesbükkön a Deáky panzióban. Előtte azonban még szétnézünk az ezeréves határon. A késő esti órákban térünk vissza szállásunkra
4. nap

Csíkszereda - Szent Anna tó – Csernáton

A második csillagtúránk Csíkszeredától délre fog vezetni. Reggel borvízkóstolással kezdjük a napot Tusnádon, ahonnan a Kárpát- medence legfiatalabb krátertavához , Szent Anna. A tó melletti séta után betérünk Csenátonba, Hasszmann Pál falumúzeumába. Itt egy kis időutazáson és élő történelem órán veszünk részt. A múzeum és a skanzen látogatása után betérünk Kézdivásárhely főterén található Rigó Jancsi cukrászdába. Ezután szálláshelyünk felé indulunk, és útközben lerójuk tiszteletünket az 1848-as hősök emlékhelyén a Nyergestetőn. Vacsora után sétálhatunk Csíkszereda belvárosában, és lehetőség nyílik megkóstolni az igazi csíki sört.
5. nap

Székelyudvarhely - Korond - Kalotaszentkirály

A reggeli elfogyasztása után elhagyjuk Csíkszeredát, és nyugatnak vesszük az irányt. Első megállónk Máréfalván lesz a székely kapuk falujában. Itt csoportképet is készítünk, majd ezt követően Székelyudvarhely belvárosában megtekintjük a szoborparkot A következő megállónk Korondon, a fazekas mesterség fellegvárában lesz. Lehetőség nyílik majd cserép dísz és használati tárgyak vásárlására Józsa Jánosnál, a népművészet mesterénél (önköltségi áron). Látogatást teszünk még egy másik székely portán is, fábián Gergelyéknél, ahol kávéval várnak bennünket. A faluban A vásárlás után indulunk tovább, mégpedig Kalotaszentkirályra, ahol faluturizmus keretein belül leszünk elszállásolva az utolsó éjszakánkon A napot közös vacsorával zárjuk, aminek keretében megtekintjük a híres kalotaszegi népviseletet és a táncbemutatót is részt veszünk.
6. nap

Körösfő - Nagyvárad

Kirándulásunk utolsó napját Kőrösfőn kezdjük a református fatemplom megtekintésével. Ezután ismét lesz alkalom vásárolni csakúgy, mint az előző napon, Korondon. Az utat Bánffyhunyad felé folytatjuk, ahol rácsodálkozhatunk a "cigánypalotákra". A Királyhágón veszünk búcsút Erdély csodálatos hegyvonulataitól. Ezután a román- magyar határ felé haladva, még egyszer megállunk Nagyváradon, hogy megcsodálhassuk e város gyönyörű belvárosát, sétát tegyünk a történelmi épületek között. Ezzel búcsúzunk el Erdélytől, és vesszük az irányt hazafele. A magyar-román határt átlépve lesz lehetőség egy ebéd elfogyasztására Berettyóújfalun (hiszen még hosszú lesz a haza vezető út).

Videá

* zmena programu vyhradená
* uvedené vstupné poplatky sú len orientačné, môžu sa meniť
* zdroj fotografií a videa: Shutterstock, Pixabay, Youtube, vlastný archív CK Sili Tours

Trasa zájazdu

Rezervácia zájazdu

Názov zájazdu Cena za dospelého Cena za dieťa Dostupné miesta Dátum Dĺžka pobytu
Barangolás Erdélyben 280,00 280,00 45 18 Jun ~ 23 Jun 6 nap / 5éj

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Množstvo Spolu

SPOLU

Medzisúčet 0,00
Spolu 0,00

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is