Barangolás Erdélyben

Od280,00

Barangolás Erdélyben

Dátum

18 Jun - 23 Jun

Dĺžka pobytu

6 nap / 5éj

Videní

645

Tento zájazd je určený pre maďarsky hovoriacich cestujúcich

5x szállás
5x félpanziós ellátás
Neoplan Cityliner VIP Class
Éjjeli utazás nélkül
Idegenvezető
Forró italok

Programtervezet

1. nap

Nagyvárad-Torockó

Barangolásunkat a magyar- román határt átlépve, Nagyvárad püspöki székesegyházánál kezdjük, ahol találkozunk honismereti vezetőnkkel. Ő fogja végigkísérni utunkat Erdély tájain.Nagyváradot elhagyva elérkezünk Erdély történelmi határához - a Királyhágóhoz. Itt a rövid pihenőnk alkalmával szemügyre vehetjük az elénk táruló hegyeket, amerre majd az utunk visz a szálláshelyünk felé. Az első szállásunk Torockón vár bennünket, ahol a falusi turizmus keretében panziókban töltjük az éjszakát. A reggelit is itt fogyasztjuk el,ám előtte megbizonyosodhatunk róla, hogy valóban kétszer kel fel a nap ebben a csodálatos fekvésű faluban.
2. nap

Segesvár-Csíkszereda

A kiadós reggeli elfogyasztása után útnak indulunk Segesvár felé, ahol egy történelmi sétát teszünk az óvárosban. Segesvár a régi szász városok közé tartozik, a szász szék központja volt. Itt az épületek többsége minimum fél évezredes, és mind a régi korokról mesélnek. A séta befejeztével lehetőség lesz egy jó ebéd elfogyasztására is, mert még majd hosszan vezet az utunk a csodálatos tájakon. Estére átkelünk a Hargitán, hogy az elkövetkező napok szálláshelyére érkezzünk, Csíkszeredába. A csíkszeredai szállodában három éjszakát töltünk, ami körülbelül 200 m-re található a városközponttól.  Megérkezésünk után a finom vacsora felszolgálásával egy hangulatos zenés-táncos est veszi kezdetét egy székely zenész jóvoltából. A  következő három napon ez lesz csillagtúráink kiindulópontja.
3. nap

Csíksomlyó-Gyilkos tó-Békási szoros-Gyimesek

Elsö csillagtúránk rögtön a Kárpát - medence legnagyobb tömegeket vonzó zarándokhelyén, Csíksomlyón kezdődik, amit a 2018-as búcsúkor több mint 1 millió zarándok keresett fel. Csíksomlyói sétánk után a két közkedvelt természeti képzödmény: Gyilkos tó és Békási szoros felé vesszük utunkat, ahol sétálunk a 300-350 m-es sziklák között, majd a Gyilkos tó mellett kellemes környezetben elfogyaszthatjuk ebédünket miután megtekintettük ezt a méltán nagy érdeklődésnek örvendő tavat. A délutáni órákban ellátogatunk a csángókhoz a Gyimes völgyébe, ahol egy fergeteges csángó mulatóesten veszünk részt Gyimesbükkön a Deáky panzióban. Előtte azonban még szétnézünk az ezeréves határon. A késő esti órákban térünk vissza szállásunkra
4. nap

Csíkszereda - Szent Anna tó – Csernáton

A második csillagtúránk Csíkszeredától délre fog vezetni. Reggel borvízkóstolással kezdjük a napot Tusnádon, ahonnan a Kárpát- medence legfiatalabb krátertavához , Szent Anna. A tó melletti séta után betérünk Csenátonba, Hasszmann Pál falumúzeumába. Itt egy kis időutazáson és élő történelem órán veszünk részt. A múzeum és a skanzen látogatása után betérünk Kézdivásárhely főterén található Rigó Jancsi cukrászdába. Ezután szálláshelyünk felé indulunk, és útközben lerójuk tiszteletünket az 1848-as hősök emlékhelyén a Nyergestetőn. Vacsora után sétálhatunk Csíkszereda belvárosában, és lehetőség nyílik megkóstolni az igazi csíki sört.
5. nap

Székelyudvarhely - Korond - Kalotaszentkirály

A reggeli elfogyasztása után elhagyjuk Csíkszeredát, és nyugatnak vesszük az irányt. Első megállónk Máréfalván lesz a székely kapuk falujában. Itt csoportképet is készítünk, majd ezt követően Székelyudvarhely belvárosában megtekintjük a szoborparkot A következő megállónk Korondon, a fazekas mesterség fellegvárában lesz. Lehetőség nyílik majd cserép dísz és használati tárgyak vásárlására Józsa Jánosnál, a népművészet mesterénél (önköltségi áron). Látogatást teszünk még egy másik székely portán is, fábián Gergelyéknél, ahol kávéval várnak bennünket. A faluban A vásárlás után indulunk tovább, mégpedig Kalotaszentkirályra, ahol faluturizmus keretein belül leszünk elszállásolva az utolsó éjszakánkon A napot közös vacsorával zárjuk, aminek keretében megtekintjük a híres kalotaszegi népviseletet és a táncbemutatót is részt veszünk.
6. nap

Körösfő - Nagyvárad

Kirándulásunk utolsó napját Kőrösfőn kezdjük a református fatemplom megtekintésével. Ezután ismét lesz alkalom vásárolni csakúgy, mint az előző napon, Korondon. Az utat Bánffyhunyad felé folytatjuk, ahol rácsodálkozhatunk a "cigánypalotákra". A Királyhágón veszünk búcsút Erdély csodálatos hegyvonulataitól. Ezután a román- magyar határ felé haladva, még egyszer megállunk Nagyváradon, hogy megcsodálhassuk e város gyönyörű belvárosát, sétát tegyünk a történelmi épületek között. Ezzel búcsúzunk el Erdélytől, és vesszük az irányt hazafele. A magyar-román határt átlépve lesz lehetőség egy ebéd elfogyasztására Berettyóújfalun (hiszen még hosszú lesz a haza vezető út).

Videá

* zmena programu vyhradená
* uvedené vstupné poplatky sú len orientačné, môžu sa meniť
* zdroj fotografií a videa: Shutterstock, Pixabay, Youtube, vlastný archív CK Sili Tours

Trasa zájazdu

Rezervácia zájazdu

Názov zájazdu Cena za dospelého Cena za dieťa Dostupné miesta Dátum Dĺžka pobytu
Barangolás Erdélyben 280,00 280,00 0 18 Jun ~ 23 Jun 6 nap / 5éj

Booking Information

Name Price ( Adults/Children ) Persons ( Adults/Children ) Množstvo Spolu

SPOLU

Medzisúčet 0,00
Spolu 0,00

Customer Information

*
First Name is required.
*
Last Name is required.
*
Number Phone is required.
*
Address is required.
Thank You. Your booking have received and booking number is