Ochrana osobných údajov

Aké osobné údaje získavame, prečo ich zbierame, pojmy

Nižšie nájdete vysvetlenia k niektorým kľúčovým frázam, ktoré súvisia so zberom osobných údajov. Tiež definujeme, ktoré osobné údaje zbierame pri návšteve a využívaní služieb stránky www.silitours.com, za akým účelom sú tieto údaje využívané, aké sú ďalšie podmienky ich spracúvania a ako požiadať o vymazanie nazbieraných osobných údajov. Chceme zdôrazniť, že dbáme zvýšenú pozornosť ochrane vašich osobných údajov a využívame ich predovšetkým na účely nutné pri administrácii (účtovníctvo, dane), zabezpečení prepravy a služieb bezprostredne súvisiacich s naplnením kúpnej zmluvy. Údaje tiež využívame na skvalitnenie našich služieb smerom k zákazníkom (štatistiky, analýzy predajnosti, reklama). Zhromažďovanie a spracúvanie osobných údajov je vykonávané na základe súhlasu udeleného používateľom alebo za účelom plnenia kúpnej zmluvy a plnenia dohodnutých služieb. V prípade, že si neželáte, aby sme uchovávali vaše osobné údaje, zmažeme ich bezodkladne a natrvalo. Viac informácii nájdete v popise nižšie.

webtracking a analytika – prostredníctvom služby Google Adwords sledujeme návštevnosť a správanie zákazníkov na našich stránkach. Medzi zbierané údaje patrí: čas strávený na našich stránkach, množstvo preklikov, navštívené podstránky a kategórie e-shopu, vek, pohlavie a približná lokalizácia užívateľa, jeho anonymizovaná IP adresa, typ prehliadača, typ zariadenia (mobil, notebook, tablet, stolový počítač…). Nazbierané údaje nám tiež pomáhajú pri nastavení reklám prostredníctvom Google Adwords a Facebook. Pri vyhotovovaní štatistík sú údaje anonymizované a vyhodnocujú sa ako celok nazbieraných údajov v danej kategórii.

IP adresa
IP adresa je prenášaná pri zadaní každej vašej požiadavky na server. Vďaka tomu má server informáciu o tom, kam má byť odpoveď na túto požiadavku odoslaná. Každý používateľ internetu má pridelenú jedinečnú IP adresu, ktorá mu bola pridelená poskytovateľom internetového pripojenia. Po dobu uloženia IP adresy je možné teoreticky nepriamo stanoviť identitu vlastníka IP adresy. Z tohto dôvodu nie sú IP adresy trvalo uchovávané nami, ani našimi poskytovateľmi štatistických služieb, ale sú využívané iba za účelom určenia miesta, na ktoré má byť odoslaná odpoveď servera na vašu požiadavku. IP adresy v našom systéme sú uchovávané anonymizované, pričom posledný oktet nie je konkretizovaný, aby boli uchované dáta trvalo anonymné a nemohli byť ďalej nepriamo priradené konkrétnemu užívateľovi.

Súbory cookies
A) Cookies sú malé textové súbory, ktoré sú uložené vo vašom počítači a môžu byť ukladané vaším prehliadačom. Cookies nemôžu byť priradené konkrétnej osobe a neobsahujú žiadne osobné údaje. Spojenie týchto údajov s inými zdrojmi údajov o vašej osobe je vykonané iba za predpokladu, že ste nám udelili váš výslovný súhlas na www.silitours.com.

B) Akceptácia cookies nie je nevyhnutnou požiadavkou pre umožnenie návštevy internetovej stránky. Upozorňujeme však na to, že niektoré cookies sú nutné pre správne fungovanie nákupného košíka a objednania produktov; súhlas s ich použitím sa nevyžaduje. Údaje získané z použitia týchto cookies budú použité výhradne na technické zabezpečenie vášho nákupu a po ukončení relácie prehliadača budú vymazané.
Najčastejšie nami používané cookies sú dočasné cookies (tzv. session cookies), ktoré budú vymazané po ukončení relácie prehliadača. Okrem toho existujú aj dlhodobé cookies (tzv. persistant cookies), pomocou ktorých vás vieme rozpoznať ako návštevníka. Cookies nespôsobujú žiadne škody na vašom počítači a neobsahujú žiadne vírusy.

C) Ak máte na našej webovej stránke účet a prihlásite sa, uložíme dočasné súbory cookies na určenie toho, či váš prehliadač akceptuje súbory cookies. Tieto súbory cookies neobsahujú žiadne osobné údaje a sú zrušené pri zatvorení prehliadača. Pri prihlásení nastavíme niekoľko súborov cookies, aby sme uložili vaše prihlasovacie údaje a nastavenia zobrazenia. Prihlasovacie cookies sú platné dva dni a nastavenia zobrazenia jeden rok. Ak zvolíte možnosť “zapamätať”, vaše prihlásenie bude platné dva týždne. Pri odhlásení sa z vášho účtu sú súbory cookies odstránené.

Log súbory
Pri každom vstupe na internetovú stránku www.silitours.com budú údaje o používaní odovzdávané vaším internetovým prehliadačom a uložené v protokolových súboroch, tzv. Server Logfiles. Takto uložené dátové vety obsahujú nasledujúce údaje: dátum a čas prístupu, URL adresu stránky, IP adresu, predchádzajúcu URL adresu (tzv. Referrer), množstvo prenesených údajov, ako aj prehliadačom prenesený User Agent (ev. typ a verzia prehliadača a používaný operačný systém).
IP adresy sú za účelom vyhodnocovania ukladané výhradne anonymizované. Vyhodnotenia dátových viet týchto Logfiles v anonymizovanej forme slúžia k tomu, aby mohli byť chyby čo najrýchlejšie identifikované a odstránené. Prostredníctvom spracúvania týchto údajov je taktiež možné regulovať kapacitu serveru a zlepšovať našu ponuku.

Kontaktný formulár
Pre Vaše pohodlie a rýchlu komunikáciu s nami sme na podstránke www.silitours.com/kontakt umiestnili jednoduchý kontaktný formulár. Po vyplnení základných údajov (meno, priezvisko, e-mailová adresa, web, textový obsah samotnej správy) sa správa preposiela na náš e-mail (info@silitours.com). Došlá správa a jej obsah slúži len na komunikáciu a vyriešenie predmetu správy (záujem o tovar, jeho dostupnosť, množstvo, cenu, reklamáciu, a iné). Po vybavení obsahu správy sa správa, prípadne celá komunikácia automaticky vymaže, neuchováva ani inak nevyhodnocuje.

Newsletter
Pre odosielanie používame metódu dvojitého potvrdenia. V praxi to zanemená, že na odber newsletter-a nestačí iba zadať svoju e-mailovú adresu v príslušnom poli na stránke www.silitours.com. Je tiež potrebné potvrdiť odber cez link, ktorý Vám príde mailom. Odber newsletter-a môžete kedykoľvek zrušiť (odhlásiť sa) prostredníctvom príslušného linku alebo nás môžete kontaktovať na vyššie uvedené čísla či adresu a my tak urobíme bezodkladne za Vás.

Komentáre a multimédiá
Na stránke www.silitours.com nie je možné pridávať komentáre ani iný multimediálny obsah. Dokonca ani v sekcii blog a ani pri jednotlivých produktoch. Logicky teda nezbierame ani nevyhodnocujeme žiadne údaje týkajúce sa komentárov a multimediálneho obsahu (napr. údaje o polohe z obrázkov) na našich stránkach.

Vložený obsah z iných webových stránok
Články na webe www.silitours.com môžu obsahovať vložený obsah (napr. videá, obrázky, články a podobne). Vložený obsah z iných stránok sa chová rovnako, akoby návštevník navštívil inú webovú stránku. Tieto webové stránky môžu o vás zbierať osobné údaje, používať súbory cookies, vkladať treťo-stranné sledovanie a monitorovať vašu interakciu s vloženým obsahom, vrátane sledovania vašej interakcie s vloženým obsahom, ak na danej webovej stránke máte účet a ste prihlásený.

Zoznam zbieraných osobných údajov pri prehliadaní webu www.silitours.com:
​1. typ a verzia prehliadača (napr. Google Chrome 1.3.33.7)
2. jazyk prehliadača (napr. slovenčina)
3. používaný operačný systém (napr. Android 9.0 P)
4. rozlíšenie obrazovky
5. zapnutie/vypnutie cookies
6. Referrer URL (stránka, ktorá bola navštívená predtým)
7. IP adresa – anonymizovaná
8. čas prístupu
9. kliknutia

Fakturačné údaje a údaje nevyhnutné pre doručenie objednávky
Pre účely spracovania vašej objednávky (plnenie kúpnej zmluvy) potrebujeme predovšetkým vaše meno, priezvisko, adresu, telefónne číslo, email. Tieto údaje sa používajú len v rozsahu, ktorý je nevyhnutný na vybavenie objednávky (administrácia, dane, doručenie tovaru, sms notifikácia o doručení tovaru).

Zákaznícke konto
Užívatelia, ktorí sa zaregistrujú na našich webových stránkach súhlasia s ukladaním osobných údajov do nášho automatizovaného systému. Užívateľský profil obsahuje spravidla tieto údaje: meno, priezvisko, fakturačná adresa, adresa doručenia, telefónne číslo, e-mailová adresa, prehľad zákazníckych objednávok, prihlásenie na odber newsletter-a. Všetci používatelia môžu kedykoľvek zobraziť, upraviť alebo odstrániť svoje osobné údaje. Správcovia webových stránok tiež môžu zobraziť a upraviť alebo vymazať tieto informácie. Registrácia zákazníka nie je podmienkou pri prezeraní a nakupovaní tovaru cez www.silitours.com.

Bezpečný prenos údajov

Vaše osobné údaje sú bezpečne prenášané vďaka šifrovaniu. Využívame pri tom systém kódovania SSL (Secure Socket Layer). Naše internetové stránky, ako aj ostatné systémy spracúvania osobných údajov zabezpečujeme primeranými technickými a organizačnými opatreniami proti strate, zničeniu, zmene a ďalšiemu šíreniu údajov. Prístup k vašim údajom majú len osoby na to poverené a to len v rozsahu nevyhnutnom na vykonanie administratívnych alebo firemných marketingových účelov.

Prístup k vášmu zákazníckemu kontu je možný iba po zadaní vami zvoleného hesla. S prístupovými informáciami by ste mali zaobchádzať dôverne a svoj prehliadač po ukončení činnosti zavrieť, predovšetkým vtedy, ak je počítač využívaný viacerými osobami. Prevádzkovateľ stránky nepreberá zodpovednosť za neoprávnené nakladanie alebo iné zneužitie hesla inými osobami.

Tretie strany

Nižšie uvádzame zoznam spoločností, ktoré prichádzajú do kontaktu s vašimi osobnými údajmi. Ide predovšetkým o osobné údaje, ktoré sú nevyhnutné na vybavenie vašej objednávky ako aj údaje, ktoré nám pomáhajú zlepšiť naše služby.

Union poisťovňa, a.s.
Štefánikova 30, 949 11 Nitra

Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043
USA

The Rocket Science Group, LLC
675 Ponce de Leon Ave NE Suite 5000
Atlanta, GA 30308
USA

Aké práva máte nad svojimi údajmi

Ak na tejto webovej stránke máte účet alebo odoberáte newsletter, môžete požiadať o export vašich osobných údajov, ktoré o vás ukladáme, vrátane údajov, ktoré ste nám poskytli. Môžete tak isto požiadať o vymazanie osobných údajov. To sa ale netýka údajov, ktoré o vás musíme uchovávať z administratívnych alebo právnych alebo bezpečnostných dôvodov.

Právo na informácie a ďalšie práva dotknutých osôb

Máte právo na bezplatné poskytnutie informácií ohľadom spracúvania vašich uložených údajov. Za predpokladu dodržania požiadaviek stanovených vo všeobecne záväzných právnych predpisoch, a to najmä stanovených podľa kapitoly III Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (ďalej len „GDPR“) máte zároveň (i) právo na prístup k vašim osobným údajom (čl. 15 GDPR), (ii) právo na opravu nesprávnych osobných údajov (čl. 16 GDPR), (iii) právo na obmedzenie spracúvania osobných údajov (čl. 18 GDPR), (iv) právo namietať spracúvanie vašich osobných údajov spracúvaných na účely priameho marketingu (čl. 21 GDPR ), (v) právo na výmaz osobných údajov (čl. 17 GDPR), najmä vtedy, ak už nie sú potrebné na účely, na ktoré sa získavali alebo inak spracúvali alebo ak ste odvolali svoj súhlas na ich spracúvanie a ak neexistuje iný právny základ pre spracúvanie, prípadne ak sa osobné údaje spracúvali nezákonne a (iv) právo na prenosnosť údajov (čl. 20 GDPR), t.j. máte právo získať svoje osobné údaje, ktoré ste nám dobrovoľne poskytli v elektronickej forme na základe vášho súhlasu alebo na základe plnenia zmluvy, a to v štruktúrovanom, bežne používanom a strojovo čitateľnom formáte, pričom v tejto súvislosti môžete žiadať právo na prenos týchto údajov k druhému prevádzkovateľovi, pokiaľ bude takýto prenos technický možný (právo na prenosnosť údajov).

Právo namietať proti spracúvaniu podľa čl. 21 GDPR

Máte právo kedykoľvek odmietnuť spracúvanie svojich osobných údajov na účely priameho marketingu – v takom prípade sa osobné údaje už na tieto účely nesmú spracúvať.
Ak spracúvame vaše údaje na zabezpečenie našich oprávnených záujmov, môžete toto spracúvanie odmietnuť; v takom prípade môžeme vaše osobné údaje ďalej spracúvať len v prípade, ak preukážeme existenciu nevyhnutných oprávnených dôvodov, ktoré prevažujú nad vašimi záujmami, právami a slobodami, alebo ak sú tieto údaje potrebné na preukazovanie, uplatňovanie alebo obhajovanie právnych nárokov.
Pri spracúvaní vašich osobných údajov nedochádza k rozhodovaniu podľa čl. 22 GDPR, ktoré je založené výlučne na automatizovanom spracúvaní, ktoré má právne účinky, ktoré sa Vás týkajú alebo vás podobne významne ovplyvňujú.

Nesúhlas s použitím údajov, doba uchovávania údajov a ich výmaz

Máte právo kedykoľvek odvolať svoj súhlas so spracúvaním údajov. Svoje zákaznícke konto môžete kedykoľvek zmazať v sekcii „Moje konto“ ako aj odhlásiť sa z odberu newsletter-a prostredníctvom linku pre odhlásenie z odberu alebo prostredníctvom našich kontaktov. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania údajov vykonaného na základe tohto súhlasu pred jeho odvolaním. Doba uchovávania cookies závisí od nastavenia vášho prehliadača. Bezodkladne odstránime všetky vaše osobné údaje s výnimkou tých, ktoré svojou povahu nemožno vymazať, lebo podliehajú zákonom stanovenej lehote (predovšetkým dokumentácie týkajúce sa daní a účtovníctva).

Dozorný orgán

Ako dotknutá osoba máte právo podať sťažnosť dozornému orgánu, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky, so sídlom Hraničná 12, 820 07 Bratislava, najmä pri podozrení, že sa vaše osobné údaje spracúvajú v rozpore s platnou legislatívou.

Kontakt

V prípade akýchkoľvek otázok týkajúcich sa GDPR, ochrany osobných údajov, ich spracovania alebo výmazu nás kontaktujte na:

+421 904 676 475 (PON-PIA od 9:00 – 18:00)
info@silitours.com

Tieto zásady ochrany osobných údajov sú platné a účinné od 24. mája 2018.